April 2016 Kamerkoor Maastricht en PERCUVOCA

Percuvoca


Onder deze titel gaat Kamerkoor Maastricht de uitdaging aan om een ongebruikelijke en verrassende alliantie te sluiten. Binnenkort kunt u daarvan het resultaat komen aanhoren: een programma waarin slagwerkers en koor zoeken naar tegenstellingen: ritme versus melodie; geestelijk versus  wereldlijk; oud versus nieuw; Genesis versus Nietsche; lyriek versus drama.

Hoofdbestanddeel van het concert is het Requiem van Harald Weiss voor sopraan, tenor, piano en slagwerk. Het werk bestaat uit de twee delen Schwarz vor Augen en Es ward Licht. De componist wil met zijn muziek de begeleiding van de ziel op weg naar de dood voor de luisteraar invoelbaar maken. Hij zegt hierbij geleid te zijn door de idee van het loslaten. Zijn inspiratie vond hij onder andere in teksten van Hermann Hesse en de Bengaalse dichter Rabindranath Tagore evenals in de klassieke Latijnse requiem-liturgie.

Een van de overige werken op het programma is van onze dirigent Ludo Claesen. Zijn werk Syntagma (voor gemengd koor en slagwerk) steunt op twee pijlers: In den beginne was het woord (uit het bijbelse boek Genesis) en Im anfang war der Rhythmus (een citaat van Friedrich Nietsche). Deze tegenstelling krijgt vorm binnen een grote chaotische verzameling van woorden, getransformeerd naar ritmische cellen en structuren met als resultaat één grote volzin, het syntagma.

Onze partner in dit programma is het Limburgs Percussie Collectief. Het ensemble is ontstaan uit het Nationaal Jeugd Slagwerkensemble en bestaat uit acht professionele slagwerkers uit de beide Limburgen. De leden van het Collectief zijn o.a. werkzaam in de Marinierskapel, de philharmonie zuidnederland, de Duisburger Philharmoniker en het Orkest van het Oosten. Zij zullen als intermezzi ook enkele werken voor slagwerk alleen ten gehore brengen.

Kamerkoor Maastricht en het Limburgs Percussie Collectief brengen u een eigenzinnig programma en willen u nieuwsgierig maken naar een nieuw klankidioom en de verrassend fijnzinnige samenklank van stemmen  en slaginstrumenten. Deze unieke Limburgse samenwerking laat u een totaal nieuwe wereld ontdekken!

Wij verwelkomen u graag op Zaterdag 28 mei 2016 in de Willem Hijstekzaal, Conservatorium Maastricht. Aanvang: 20.00u
of op Zondag 29 mei 2016 in De Haandert, Tegelen. Aanvang : 16.00u.
Hier zal
Vocaal Ensemble Quint o.l.v. Esther Zaad een voorprogramma verzorgen. Meer informatie hierover vindt u op www.vequint.nl  


Kaartverkoop € 12,50 aan de ingang
voorverkoop € 10,00 via www.kamerkoormaastricht.nl
€ 7,50 voor studenten op vertoon van pas
Kaartverkoop Tegelen eveneens via quint.venlo@gmail.com  


<< Vorige pagina