Hans Leenders

Gebak als welkom voor onze nieuwe dirigent Hans Leenders

Hans Leenders is artistiek leider van professioneel kamerkoor Studium Chorale, Kamerkoor Maastricht en de Schola Maastricht en tevens artistiek adviseur van festival L’Europe & l’Orgue.

Hij is cantor-organist van de OLV basiliek te Maastricht en dirigeert het Basilicakoor en Consort en de schola cantorum van deze kerk. Hij is hoofdvakdocent orgel en koordirectie aan het Conservatorium Maastricht. 

Hans Leenders is lid van de Stichting Limburgse componisten en met name bekend om zijn vocale muziek. 

Luister naar: Hans Leenders op Spotify

 

Links:

www.hansleenders-organist.nl

www.studiumchorale.nl

www.limburgsecompnisten.nl

www.maastrichtsecomponisten.eu

www.conservatoriummaastricht.nl

www.basilicakoorsterrederzee.nl

www.scholamaastricht.nl

www.orgelfestivalmaastricht.nl

 

Ludo Claesen, dirigent, componisit, docent en jurylid, was vanaf oktober 1990 tot oktober 2023 onze artistiek leider. Bij zijn afscheid werd hem de titel 'Ere dirigent van Kamerkoor Maastricht' toegekend, als blijk van waardering voor de geweldige gedrevenheid, passie en vriendschap, waarmee hij ons steeds opnieuw naar muzikale hoogtepunten voerde in die 33 jarige samenwerking.

Ook in de toekomst zal hij in die hoedanigheid als 'Ere dirigent' incidenteel nog wel eens te bewonderen zijn bij Kamerkoor Maastricht.

 

Meer informatie over Ludo Claesen en over zijn composities is te vinden op www.claesenlmmi.be.

 

 

 

Hans Leenders is artistic director of the professional chamber choir Studium Chorale, Kamerkoor Maastricht and the Schola Maastricht and also artistic advisor of the festival L’Europe & l’Orgue. 

He is principal organist of the Basilica of Our Lady and conducts the Basilica Choir and Consort and Schola Cantorum of this church.

He is a principal teacher for organ and choral conducting at the Maastricht Conservatory. 

As a composer he is member of the Stichting Limburgse Componisten and known especially for his vocal music.