Kamerkoor Maastricht

Kamerkoor Maastricht is een klein gemengd koor met een vaste kern van zangers. Het koor staat sinds 1990 onder leiding van Ludo Claesen en streeft een slanke koorklank na, die met name tot zijn recht komt in barokmuziek en hedendaags repertoire.

Het koor brengt jaarlijks een programma met oud en nieuw werk. Repertoire uit de Franse en Engelse koortraditie en werk van hedendaagse componisten, zoals van de  componist en onze voormalige dirigent Ludo Claesen en van de componist en onze huidige dirigent Hans leenders. Traditie is telkens op Goede Vrijdag de drukbezochte uitvoering van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach

Het koor bestaat grotendeels uit professionele musici. Op het internationale Korenfestival in Den Haag viel Kamerkoor Maastricht in de prijzen: cum laude voor het geestelijk repertoire, goud voor het wereldlijk repertoire en bovendien werd het koor uitgeroepen tot het beste Kamerkoor van Nederland in 2006. Kamerkoor Maastricht heeft een goed gevulde concertagenda in Nederland, België en Duitsland.

Subsidie   Kamerkoor Maastricht krijgt subsidie van de gemeente Maastricht. Daarnaast zijn sponsoren onmisbaar om onze ambities te kunnen waarmaken. Wilt u (mee)betalen aan een mooie productie? Mail ons.

Educatie en talentontwikkeling    Het koor vervult ook een zeer gewaardeerde taak in het onderwijs aan studenten aan het Conservatorium Maastricht, die met her koor ervaring kunnen opdoen als dirigent of solist; het koor werkt geregeld mee aan overgangs- en eindexamens.

Privacy   Kamerkoor Maastricht heeft 3 gegevensbestanden: 1 van koorleden voor (onderlinge) communicatie en administratie, 2 van mensen die zich met naam en mailadres hebben aangemeld voor de nieuwsbrief en 3 van sponsoren voor fondsenwerving. Deze bestanden en hun inhoud zijn niet openbaar toegankelijk, ze worden op geen enkele wijze beschikbaar gesteld aan derden en ze worden uitsluitend gebruikt voor de genoemde doelen.

ANBI - Schenkingen

Kamerkoor Maastricht heeft de ANBI-status aangevraagd. Zodra die verleend is, hoeft u over het bedrag dat u schenkt, geen belasting te betalen!
*RSIN: 805827195
*Postadres: pm
*Doel en beleid: zie overige teksten op deze pagina.
*Samenstelling bestuur: klik hier, alle bestuursleden zijn onbezoldigd.

Bekijk document  Jaarrekening 2022 - 2023

 

Historie Kamerkoor Maastricht

In 1960 richtte organist en dirigent Jean Wolfs het Maastrichts Kamerkoor op. Jean Wolfs was in 1960 ook de oprichter van de Stichting Pro Organo Maastricht, die nog steeds jaarlijks het prestigieuze festival L’Europe et l’Orgue organiseert (www.orgelfestivalmaastricht.nl).

Het koor kreeg snel een reputatie met uitvoeringen Renaissance- en Barokwerken. In 1966 veranderde de naam in Camera Musica Mosana. In 1990 kwam de artistieke leiding in handen van de Belgische koordirigent en componist Ludo Claesen. Sinds 2005 voert het koor de naam Kamerkoor Maastricht.

In oktober 2023 werd Ludo Claesen opgevolgd door Hans Leenders.