Kamerkoor Maastricht

Volgende concert: Kerkinwijding Dekenale kerk te Borgloon (B)


Zaterdag 11 september 2021, 20.00 uur
Borgloon (B)


Een muzikaal programma uitbouwen rond muziek van Van Bingen is in feite een vrij gemakkelijke opgave indien je kan vertrekken vanuit essentiële esthetische aspecten. De puurheid en de diepzinnigheid van deze muziek blijft werken doorheen alle tijden en meer bepaald naar de hedendaagse componisten toe. 

 Compositietechnieken zoals kanonstructuren, imitaties, timingselementen, ruimte geven aan de klank etc. zijn kapstokken die ook nu nog worden toegepast in hedendaagse koorcomposities.

Vandaar dat in dit programma muziek van Van Bingen, Thallis, Dufay een coherent geheel vormen met de muziek van Villalobos, Bruckner, Gjeilo, Sato, Esenvalds , Claesen en Arnesen.

Ook zij streven naar een diepere spirituele ervaring waarbij hun klankidioom de katalysator is tot in het transcendente toe.

Laat Van Bingen de inspiratiebron zijn om te komen tot een totaalbeleving van schoonheid, spiritualiteit en collectieve betrokkenheid.

Programma


Info over ANBI: klik hier

Ludo Claesen

Kamerkoor Maastricht, geleid door Ludo Claesen 

Gemengd koor met slanke koorklank. Breed repertoire met nadruk op barok en eigentijds werk. Het koor werkt geregeld samen met een eigen orkest: Collegium Instrumentale. Het koor functioneert zonder subsidie, sponsoring is altijd welkom!

Meer over Kamerkoor Maastricht >

Ludo Claesen (artistiek leider en dirigent) cultiveert een transparante koorklank vol zeggingskracht. Traditie en vernieuwing bereiken onder zijn leiding een natuurlijk evenwicht. Ludo is daarnaast componist van een veelzijdig, in de koorwereld geliefd oeuvre.

Meer over Ludo Claessen >

Nieuws