Gepassioneerde Johannes in Maastricht

Het wonder van de dood en verrijzenis van Jezus is de kern van het christendom. Kamerkoor Maastricht en dirigent Ludo Claesen waren op 3 april 2015 hoorbaar door dat wonder geraakt. Ze brachten een gepassioneerde Johannes van Bach.

Koor, solisten en orkest hingen aan de lippen van Jan Caals, de evangelist die het ooggetuigeverslag van de marteling en dood van Christus bracht als een actuele gebeurtenis. De kleine bezetting van orkest en koor versterkten het gevoel dat het publiek verslag kreeg uit een van de huidige oorlogsgebieden, waar een familie, een dorp geraakt is door zinloos geweld en dood.

Daarmee liet Claesen weer zien hoe hij de muziek van Bach levendig houdt: een technisch uitstekende uitvoering met ruimte voor overtuigende, dramatische Passie, waarbij muziek en verhaal telkens uitmondden in reflecterende koralen, waarna de emoties weer opnieuw opvlamden om tenslotte tot rust te komen in het Ruht wohl en het door koor en solisten gezamenlijk afgesmeekte Herr Jesu Christ, erhöre mich.


<< Vorige pagina

 Programma 2017-2018 >>>